Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Χάος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Κανονικά στο δημοψήφισμα θα προχωρήσει, δήλωσε ο Τζέφρυ Παπανδρέου, στη χθεσινή συνεδρίαση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου. Το αν θα τα καταφέρει να προλάβει είναι άλλο θέμα. Πάντως για τους Έλληνες αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση ούτε για δημοψήφισμα και ούτε θέλει πια κανείς να φανεί νόμιμη με τέτοια τερτίπια. Αυτό που θέλουν οι Έλληνες τώρα είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση που έχει καταλύσει το Σύνταγμα και να δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Δεν θέλουν ένα εικονικό δημοψήφισμα, το οποίο ότι και να βγάλει, το αποτέλεσμα θα είναι έτσι κι αλλιώς τετελεσμένο: Η καταστροφή από τις αυθαίρετες πολιτικές του Παπανδρέου.
Στην Ευρώπη έφερε το χάος η ξαφνική απόφασή του για δημοψήφισμα. Πρώτα γιατί δεν θέλουν ο Ελληνικός λαός που μισεί το πασοκ να αποφασίσει και κατά του ευρώ (γενικά δεν θέλουν καθόλου να αποφασίζει ένας λαός που είναι κατά της ΕΕ, όπως και με το Ευρωσύνταγμα και με την είσοδο στο ευρώ, δεν ήθελαν δημοψηφίσματα) και δεύτερον γιατί δεν είχαν ειδοποιηθεί. Οπότε τινάζονται στον αέρα όχι μόνο τα χρηματιστήρια, αλλά και η συμφωνία του Σαρκοζί με την Κίνα που θα έβαζε κεφάλαια στο ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης τραπεζών.
Με τον ελληνικό τίτλο «Χάος» κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα «Liberation».
Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της αναφέρεται στην απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση.
Μεταξύ άλλων, η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η «Αθήνα παίζει κορόνα γράμματα το ευρώ», τρελαίνει τις αγορές και κολλάει την Ευρώπη στον τοίχο.
«Ένα κύμα πανικού σάρωσε τον κόσμο χθες, από το Τόκιο έως τη Wall Street, διά μέσου Παρισιού και Μιλάνου, ύστερα από μία ανακοίνωση-έκπληξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσωση της χώρας του. Το στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου έπιασε εξαπίνης όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει ο συντάκτης της Liberation.

Εμείς λέμε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίζουν όχι για το τι δεν θέλουν με εκβιασμό, αλλά εξ' αρχής για το τι θέλουν, με καθαρά δημοψηφίσματα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου